Medlemsbrev julen 2020

Bäste Medlem


Jag hoppas att allt är bra med Dig i detta märkliga år. Utvecklingen av pandemin har ju tyvärr inte tagit den vändning som vi hoppades på. Inte helt otippat har vi då vid styrelsemötet i torsdags tvingats fatta beslutet att ställa in det annonserade lillejulsfirandet. Naturligtvis ett mycket tråkigt beslut men nödvändigt då självklart hälsan har högsta prioritet.
Någonting corona-anpassat ska vi ändå försöka åstadkomma på digital väg. Riktigt vad det blir är ännu för tidigt att säga men som lägsta ambition kommer julgripen vid en given tidpunkt att läggas ut för var och ens läsning. Vad mer vi lyckas åstadkomma får vi alltså återkomma till.

Som plåster på såren kommer vi åter att erbjuda en rejält subventionerad 2-rätters meny på Bishop Arms. Erbjudandet kommer att gälla Dig tillsammans med en medföljande och påbörjas efter årsskiftet. För att så många som möjligt ska kunna utnyttja erbjudandet kommer det att gälla under ca 2 månader. (Uppdaterad information 2021-01-19: Erbjudandet gäller från 1: a mars till den sista april)

För den som vill göra det riktigt coronasäkert kommer vi undersöka möjligheten att även få denna meny till avhämtning. Vi återkommer med detaljer via vår mässdirektör längre fram. Dessa erbjudanden ger oss ju två flugor i en smäll då vi samtidigt som vi avnjuter en god middag gynnar vår ”husvärd” och förhoppningsvis bidrar något till att de ska klara det
rådande läget.


Vi har tillsammans med Försvarshögskolan utsett en värdig pristagare till Gustav Adolf von Siegrothska priset. Priset kommer att delas ut den 16 december på Bishop i en mycket snäv krets då Försvarshögskolan har valt att ställa in sin högtidsdag Pristagare 2020 blir övlt Anders Westberg, lärare på den högre officersprogrammet.


Om vi blickar framåt 2021 så ligger programmet som bifogas tills vidare fast. Vad som i slutänden kan genomföras ”live” och vad som får ske digitalt, skjutas upp eller ställas in kommer att styras av råd och riktlinjer från regering och FHM. Vi får alla hjälpas åt att hålla tummarna för att nästa års höjdpunkt - 100-års jubileet av intåget i Strängnäs – ska kunna genomföras.
Följande datum och verksamheter är planlagda.
18 mars Brädspel.
25 mars föredrag av C J2 /INS överste Jörgen Lönngren om situationen i vårt närområde.
6 maj genomför vi årsmötet.
29 maj Vårfest.
14 augusti Högtidlighålls regementets högtidsdag samt 100 år av inmarschen enligt särskilt program.
23 september Historiskt föredrag.
7 oktober Brädspel.
23 oktober Höstmiddag (kan justeras om vi har genomfört en vårfest).
18 december Lillejul.


Avslutningsvis vill jag passa på och önska Dig och dina nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Bengt Degerman/Ordförande