Ordföranden informerar

Kamrater.


Hoppas ni haft en riktigt skön sommar och att hälsan står er bi. I skrivande stund har vi fått en välkommen släng av sensommarvärmen men obönhörligen går vi mot höst och mörkare tider. Samtidigt ser vi ut att gå mot ljusare tider när det gäller vår förenings möjligheter.
Syftet med detta infobrev är att orientera dig om hur styrelsen ser på, och planerar för, kommande verksamhet.

Det första tillfället att träffas och umgås, efter drygt 11/2 år, blir till höstmiddagen lördagen den 23:e oktober.
Även om planen från regeringens sida är att lätta på alla restriktioner som begränsat antal på restauranger och hyrda festlokaler per den 29:e september så har styrelsen beslutat att starta upp lite försiktigt med en ”Höstmiddag Light”. Det kommer att innebära att vi träffas, umgås och äter en god middag men dansen väntar vi med lite till. En annan skillnad blir då också att vi valt en enklare dresscode, nämligen kavaj (mörk kostym). Vi har heller inte bjudit in några gäster utifrån utan det blir bara vi föreningsmedlemmar med respektive. Vi hoppas att detta format ska locka så många som möjligt och att vi kan bli lite fler än vad vi brukar uppnå vid en traditionell höstmiddag.
Vi diskuterade även krav på eventuella Covid-pass men det kommer vi att avstå ifrån. Styrelsen hoppas dock såväl som förväntar sig att alla som har haft möjlighet att ta sitt vaccin också har gjort det. Kallelse till höstmiddagen kommer inom kort.

Redan 7 oktober kan brädspelare under K-A Ahlqvist ledning återuppta spelandet.

Nästa event kommer redan den 11:e november och är höstens föredragskväll med middag. Det blir C J 2, ”vår egen”  överste Jörgen Lönngren som kommer att ge en säkerhetspolitisk analys av läget i närområdet. Dessutom kommer 2019 års G A v Siegroth-pristagare, Jonas Björkqvist att hålla ett kortare anförande.

Kamratföreningsåret avslutas traditionsenligt med, för många årets höjdpunkt, Lillejul lördagen den 18:e december.

Med förhoppning om att vi kommer att ses på någon/några eller varför inte alla dessa arrangemang.

Med kamratlig hälsning
Bengt Degerman
Ordförande