Ordförandes brev till medlemmarna februari 2021

Kamrater!
Hoppas att allt är bra med dig och dina nära och kära. Nu har vi levt med pandemin i ett års tid och få av oss anade nog från början hur omfattande detta skulle komma att bli.

Tack vare vaccineringen börjar vi nu kunna skymta ljuset någonstans långt där borta i tunneln. Hur långt bort det är tills allt blir som normalt är ju svårt att säga.


Vad gäller vår egen verksamhet så följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och så snart det tillåts, och bedöms lämpligt, kommer vi att starta igång våra planerade aktiviteter. Det sägs ju dock att vissa rekommendationer kan komma att gälla året ut men om vaccinationsplanen håller bör nog en del lättnader komma senast till sommaren.


Vi har nyligen haft ett digitalt styrelsemöte där vi beslutat om hur vi ska gå vidare med vår egen verksamhet. Vi tror inte på möjligheten till större fysiska möten under första halvåret så det mesta ställs tyvärr in och årsmötet kommer att ske digitalt precis som i fjol. Rent tekniskt fungerade det utmärkt även om vi alla så klart saknar sociala
kontakterna vid ett fysiskt möte. Den reviderade verksamhetsplanen för 2021 återfinns nedan.

Månad AktivitetAnm
Februari/marsFebruari/mars Ingen aktivitet
April/majDigitalt årsmöte
genomförs torsdag 6 maj
JuniIngen aktivitet
AugustiLördagen den 14/aug
Högtidlighålls
regementets högtidsdag
samt 100 år av
inmarschen enligt särskilt
program.
Enligt särskilt program och vi
hoppas att detta kan
genomföras.
Beslut tas på styrelsemöte
2021-06-09.
Oktober/novemberFöredrag Säkpol analys
kring Östersjön/närområdet?

Brädspel torsdagen den 7 oktober
C J2 öv Lönngren enligt senare
order

Anmälan till K-A Ahlqvist
OktoberHöstmiddag på Bishop
genomförs 23 okt
DecemberLillejul genomförs
lördagen 18 dec
Inbjudan eso

Vi har ännu en liten förhoppning att vi ska kunna genomföra höstens verksamhet enligt plan och därmed även årets huvudaktivitet som ju är 100 årsjubileet av intåget i Strängnäs. Då detta enligt planen blir ett mycket publikt event så kommer det dock att krävas att de flesta restriktionerna angående folksamlingar har hävts.

Vi har naturligtvis tittat på olika alternativa genomföranden och även senareläggning. En sådan här viktig sak vill vi inte göra någon halvmesyr av så det lutar nog åt att det blir ett fullskaligt firandet antingen i år eller annars nästa år – kan man skjuta upp OS mm så är det väl klart att vi i värsta fall kan ha 101 års firande istället för 100. Beslut i den här frågan kommer vi att fatta på vårt styrelsemöte den 9 juni varefter vi återkommer med info.


Till sist vill jag bara påminna om erbjudandet om en subventionerad 2-rätters meny för dig och en medföljande på Bishops. Förra gången var det relativt få som utnyttjade möjligheten men de som gjorde det var nöjda. För att få med lite fler denna gång har vi utsträckt tiden till 2 månader (1 mars – 30 april) samt lagt till möjligheten till
avhämtning för de som inte vill riskera trängsel på Bishops. Mässdirektören har diskuterat med Bishop om subventionerad meny och följande gäller;
Erbjudande på Bishop Arms i Strängnäs för kamratföreningens medlemmar vid bokning av middagsmeny.
• Samtliga medlemmar erbjuds 50% rabatt på maten vid bokning av två st. tvårätters middagar. Beställ två betala för en.
• Erbjudandet gäller en gång per medlem under tiden mars-april.
• Meny är fast och består av en förrätt, Chèvre chaux, och en varmrätt som är en majskyckling med tomatrisotto.
• Bokning sker på Bishop Arms hemsida,
https://www.bishopsarms.com/vara-pubar/strangnas/ Vid bokning skriv att ni är från Kamratföreningen och vill boka två rätters menyn. Boka gärna ett par dagar i förväg för.
• Menyn finns som Take away. Även denna bokas på hemsidan.
Vid betalning ska du signera kvittot, namnteckning och namnförtydligande . Viktigt!

Sköt om er och håll ut!
Bengt Degerman